Vacature Junior Onderzoeker

VACATURE

Wij zijn op zoek naar een junior onderzoeker voor ons

programma Zorgvriendelijke Stad

 

Over het Ben Sajetcentrum Amsterdam

Het Ben Sajetcentrum (BSC) is opgericht om nieuwe zorgpraktijken te (doen) ontwikkelen en ertoe bij te dragen dat deze ook in praktijk worden gebracht. We willen dit bereiken door een krachtige samenwerking te organiseren tussen onderzoek, praktijk en onderwijs. We werken vanuit de overtuiging dat doelgerichte en bewust geregisseerde interactie tussen onderzoek, praktijk en onderwijs de kwaliteit van leven van mensen met een langdurige zorgbehoefte daadwerkelijk kan verbeteren.

Het Ben Sajetcentrum is een academische leerwerkplaats; een samenwerkingsverband van de volgende partners: UvA, VU, AMC, VU-MC, HvA, InHolland, Ons Tweede Thuis, Amsta, Cordaan, Actief Burgerschap, Amsterdam Health and Technology Institute (AHTI) en de Gemeente Amsterdam. Het BSC is in ontwikkeling, dat betekent dat meer partners in de regio Amsterdam zich nog zullen aansluiten, met name vanuit de zorgpraktijk en het MBO. In de praktijk betekent dit dat we ‘pionieren’, om precies de goede samenwerkingsrelaties en werkvormen te ontwikkelen. We doen onderzoek – vanuit de praktijk en samen met de betrokken burgers en cliënten – vanuit vijf programma’s:

1)      vernieuwing gezondheidszorg kwetsbare ouderen

2)      zorg en ondersteuning aan mensen met een verstandelijke beperking

3)      dementiezorg

4)      sociale veerkracht bij ouderen

5)      zorgvriendelijke stad

Het programma Zorgvriendelijke Stad focust op de rol van de stedelijke omgeving in het mogelijk maken of juist minder nodig maken van zorgen voor elkaar: de gebouwde omgeving, sociale netwerken, technologie, het bedrijfsleven, beleid en de bredere samenhang tussen stad en mensen in kwetsbare situaties. Binnen dit laatste programma is ruimte voor een:

De functie

We zoeken per direct een gedreven junior onderzoeker. Het gaat om een aanstelling van 2 dagen per week voor een periode van één jaar (verlenging eventueel mogelijk).

De onderzoeker zal onderzoek doen in twee Amsterdamse buurten: wat maakt een buurt zorgvriendelijk, hoe kijken betrokken partijen in de buurt (bewoners, winkeliers, professionals, overheid, andere instanties en organisaties) daartegenaan? Wat voor verschillen zijn er binnen en tussen de buurten? In eerste instantie gaat het om vooronderzoek. Bij voldoende financiering kan het onderzoek verder uitgebouwd worden.

De onderzoeker zal ook mede vormgeven aan het programma Zorgvriendelijke Stad. Daarnaast zal de onderzoeker Monique Kremer ondersteunen in activiteiten voor de Stichting Actief Burgerschap.

Het programma wordt geleid door dr. Monique Kremer (UvA) en dr. Fleur Thomése (VU), beiden aan de faculteit sociale wetenschappen. De programmamanager Zorgvriendelijke Stad, Geertje Henrichs, vertelt je graag meer over het programma. Naast de programmamanager is het team uitgebreid met een trainee van de gemeente Amsterdam.

Er is ondersteuning vanuit het Ben Sajetcentrum aan de Zwanenburgwal 206. Daar is ook werkruimte. De programmamanagers van de verschillende onderdelen werken samen als een team. Zij kunnen ook met je meedenken en je op weg helpen.

Wat bieden wij jou?

Een aanstelling van 2 dagen (salarisindicatie CAO Universiteiten): schaal 10 bij 1 FTE 3954,-) voor een periode van één jaar.

Wat verwachten we van je?

  • je bent afgestudeerd in een studierichting binnen de sociale wetenschappen (sociologie, psychologie, antropologie);
  • je hebt affiniteit met de wereld van (langdurige) zorg;
  • je bent zelfstandig en toont initiatief;
  • je organiseert het onderzoek in de wijken;
  • je kunt goed inhoudelijk reflecteren;
  • je hebt bij voorkeur ervaring met interviewen en beschikt over de daarbijbehorende vaardigheden;
  • tweetaligheid (Arabisch, Berbers of Turks) is een pre.

 

Zijn dit jouw kwaliteiten?

Stuur dan jouw sollicitatiebrief voorzien van CV (inclusief cijferlijst) voor 20 september 2017 naar Geertje Henrichs: geertje@bensajetcentrum.nl. De gesprekken met kandidaten zijn gepland op 28 september 2017.