Werkplaats ‘Wie zorgt er voor de mantelzorger?’

Dit event is onderdeel van de reeks Ben Sajet Werkplaatsen


  • Datum: donderdag 28 juni
  • Tijdstip: 17.00-19.30
  • Locatie: Zwanenburgwal 206 – 1 hoog, 1011 JH Amsterdam
  • Doelgroep: professionals, managers, beleidsmedewerkers in de thuiszorg, en mantelzorgers!

AANLEIDING
De VU heeft het afgelopen jaar onderzoek gedaan naar ondersteuningsbehoeften van mantelzorgers. Daarvoor zijn zowel mantelzorgers als zorgprofessionals in de thuiszorg ondervraagd. Iedereen onderkent het belang van mantelzorgondersteuning. Maar in de praktijk blijken zorgprofessionals onzeker over wat zij in de ondersteuning van mantelzorgers kunnen betekenen.

OVER DEZE WERKPLAATS
In deze werkplaats gaat het onderzoeksteam van de VU in gesprek met mantelzorgers, professionals, managers en beleidsmedewerkers in de thuiszorg. Dat gesprek gaat over de vraag ‘Wie zorgt er voor de mantelzorger?’. Eerst wordt een korte presentatie gegeven van de resultaten van het onderzoek. Daarna gaat de groep aan de slag met de volgende vragen:

  • Hoe werken professionals en mantelzorgers samen in jouw organisatie?
  • Hoe ondersteun jij mantelzorgers in hun rol als professional?
  • Hoe denk je dat jouw organisatie de samenwerking tussen mantelzorgers en professionals beter mogelijk kan maken?

Het VU-onderzoeksteam, onder leiding van Bianca Suanet en Marjolein Broese van Groenou, gaat graag op 28 juni met u in gesprek over deze vragen. Uw reacties helpen ons om samen met u te bepalen wat er nodig is om de samenwerking tussen mantelzorgers en professionals beter mogelijk te maken.

Voor meer informatie over onze studie kunt u het rapport van het onderzoek uit 2017 hier downloaden. Overig onderzoek aan de VU naar samenwerking tussen mantelzorgers en zorgprofessionals vindt u hier.

OPBOUW WERKPLAATS
Alle Ben Sajet werkplaatsen starten met een korte presentatie met de laatste kennis uit wetenschappelijk onderzoek en/of de laatste inzichten uit de praktijk. Daarna gaan we gezamenlijk aan de slag met een vraagstuk voor de praktijk.

De werkplaats begint om 17.00 met soep voor alle aanwezigen. Om 17.15 beginnen we met de presentatie.

AANMELDEN
Deelname is gratis.

OP DE HOOGTE BLIJVEN
Wilt u op de hoogte blijven van deze bijeenkomsten, een thema aandragen of meer informatie? Stuur dan ook een mail naar laura@bensajetcentrum.nl