Werkplaats – In gesprek met de sociale omgeving: luisteren, hoe werkt dat?

Klik hier om je aan te melden!

  • Datum: dinsdag 21 januari
  • Tijdstip: 17.00-19.30
  • Locatie: P.C. Hooftzaal, zalencentrum De Roos, Pieter Cornelisz Hooftstraat 183, 1071 BW Amsterdam
  • Voor wie? Zorgverleners, naasten, ervaringsdeskundigen, beleidsmedewerkers, managers, onderzoekers, leden uit lerend netwerk en ontwikkelraden van twee RAK-projecten en het Leernetwerk Beter Samen

OVER DEZE WERKPLAATS

Als je van steun en zorg van andere afhankelijk raakt dan verandert je verhaal en de dingen die je meemaakt. De omgeving begrijpt niet altijd hoe het met je gaat. Daar kun je je alleen door voelen. Andersom kan iemand die goed luistert soms het verschil maken. Je voelt je dan (voor even) gehoord.

Maar aandachtig luisteren is niet eenvoudig. Hoe doe je dat eigenlijk? En hoe maak je er ruimte voor als je zelf veel andere dingen hebt om aan te denken?

In deze bijeenkomst praten we met ervaringsdeskundige mantelzorgers, mensen met dementie, verzorgenden en geestelijk verzorgers over wat luisteren is en hoe het werkt. Hoe luister je naar iemand die je (nog) niet goed kent. En van wie je het verhaal misschien niet direct begrijpt.

OVER DEZE REEKS BIJEENKOMSTEN

Deze werkplaats maakt onderdeel uit van een reeks bijeenkomsten die gaat over het samenspel tussen naasten en hulpverleners in de langdurige zorg. Hoe kunnen betere sociale relaties bijdragen aan een hogere kwaliteit van leven van mensen met een langdurige zorgvraag of kwetsbaarheid.

De bijeenkomsten worden georganiseerd door SIGRA en het Ben Sajet Centrum. Tijdens de bijeenkomsten spreken experts uit de projecten ‘Samenwerken met naasten, ook als het moeilijk wordt’, ‘Warme overdracht, zachte landing’ (Regionale Aanpak Kwaliteitskader) en ‘Beter Samen: strategieën voor meer sociale steun aan mensen met dementie en hun naasten’ (ZonMw en FNO).

OPBOUW WERKPLAATS

De bijeenkomst start met een presentaties van drie experts op het gebied van samenwerking tussen naasten en zorg. Daarna gaan we gezamenlijk aan de slag.

De werkplaats begint om 17.00 met soep voor alle aanwezigen. Om 17.15 beginnen we met de presentatie.

Dit event is onderdeel van de reeks Ben Sajet werkplaatsen, de Serie Netwerken en het Leernetwerk Beter Samen.

AANMELDEN

Aan deelname zijn geen kosten verbonden.


[wbb-share-buttons]