Werkplaats: Leren van particuliere initiatieven voor ondersteuning van ouderen

Datum: donderdag 7 februari
Tijd: 17.00-19.30 (met soep en broodjes)
Locatie: Zwanenburgwal 206-I
Kosten: geen
Doelgroep: vrijwilligers, professionals, beleidsmedewerkers, managers, studenten, opleiders, ervaringsdeskundigen, wetenschappers.

Deze werkplaats is onderdeel van de reeks werkplaatsen die vanuit het Ben Sajet Centrum worden georganiseerd.


Naast de nodige zorg thuis, blijkt uit onderzoek dat ouderen vooral behoefte hebben aan een praatje of hulp bij dagelijkse dingen zoals boodschappen of koken. Helaas krijgen professionals in de zorg hier nauwelijks tot geen ruimte voor en vrijwilligers zijn zomaar voor handen. Om dit gat te vullen, starten steeds meer particuliere initiatieven, zoals Mantelaar, Kammeraat en Metgezelschap. Zij laten mooie resultaten zien en worden zeer positief beoordeeld door zowel de oudere als de werknemers. Is dit de toekomst voor de nieuwe generatie ouderenzorg? Wat maakt dat deze organisaties zo goed draaien? Wat zijn de voorwaarden bij de inzet van anders dan reguliere thuiszorg in de ondersteuning van mensen met een hulpvraag? Kiezen studenten, door deze positieve werkervaring, ook vaker voor een carriere in de ouderenzorg? Genoeg vragen die het Ben Sajet Centrum had toen we één van deze intiatieven spraken!

Daarom gaan we donderdag 7 februari gaan we dieper in op één van deze particuliere initiatieven: Mantelaar. U bent van harte welkom om deel te nemen aan deze werkplaats, en uw eigen ervaringen en vragen mee te nemen!

Geef u op via info@bensajetcentrum.nl, en schrijf daarbij kort uw motivatie om deel te nemen aan de werkplaats.