Werkconferentie Beter Samen – Het sociale netwerk bepaalt koers – Werken vanuit netwerkstrategieën

Meld je hier aan!

  • Datum: Donderdag 25 juni 2020
  • Tijdstip: 14.00-16.15
  • Locatie: Digitaal platform Zoom. Deelnemers ontvangen inloggegevens!
  • Voor wie?: Ervaringsdeskundigen, professionals, studenten, beleidsmakers in welzijn en zorg

OVER DEZE WERKCONFERENTIE

Heb jij in je werk te maken met familie en buren van jullie cliënten of bewoners? Zou je graag samen op willen trekken met het sociale netwerk van de mensen met wie je werkt? Heb je al veel contact met het sociale netwerk, maar vraag je je af hoe je buren, kennissen, familie kunt uitnodigen om samen met hun naaste koers te bepalen voor het leven van deze persoon? Een koers, bijvoorbeeld, die dat leven rijker maakt? Of vraag je je af hoe je in je beleidsplan ruimte maakt voor het werken vanuit netwerk strategieën door jouw professionals?

Kom naar deze (digitale!) werkconferentie.

INHOUD
We gaan in gesprek over de vraag: ‘Wat maakt dat een sociaal netwerk samen met de persoon om wie het draait hun strategie voor een rijker leven kunnen bepalen?’ We kijken naar: Wat kun je leren over je houding als professional? Hoe zie je je cliënt als persoon met diverse rollen? Hoe ga je samen te werk als de ideeën over wat er goed is voor de persoon die centraal staat verschillen? Hoe ondersteun je professionals in het faciliteren van sociale netwerken?

OPBOUW
We beginnen met kort inspiratieverhalen van professionals en trainers. Daarna gaan we op basis van voorbeelden met elkaar in gesprek. Wat maakt nu dat de samenwerking verloopt zoals die verloopt in elk van deze voorbeelden? De professionals die casus inbrengen volgen allemaal een opleiding in het werken volgens sociale netwerkstrategieën.

Geïnteresseerden en doorgewinterde cursusdeelnemers uit zorg en welzijn zijn allemaal welkom. Net als hun leidinggevenden, beleidsmakers en ervaringsdeskundigen.

Meld je hier aan!
Aan deelname zijn geen kosten verbonden

[wbb-share-buttons]