hero-image

‘Naar een Nieuw Amsterdams Peil: samen werken aan de zorg van straks’.

Vrijdag 20 april 2018
De Hermitage, Amstel 51 te Amsterdam
Voor professionals, beroepsopleiders en onderzoekers die betrokken zijn bij de vernieuwing van de zorg voor ouderen en mensen met een verstandelijke beperking.

Het Ben Sajet Centrum organiseert op 20 april 2018 zijn tweede grote congres voor professionals, beroepsopleiders en onderzoekers die betrokken zijn bij vernieuwing van de zorg voor ouderen en mensen met een verstandelijke beperking in Amsterdam en Amstelland. Om in de groeiende vraag te kunnen voorzien en om de kwaliteit van leven van mensen die zorg nodig hebben te kunnen verbeteren, zullen we moeten vernieuwen. Maar dat is niet eenvoudig. Op dit congres staat de zorgvernieuwing zelf centraal.

Het congres duurt van 9:00 tot 17:00 uur en vindt plaats in de Hermitage in Amsterdam. De toegang is gratis. 
Meer informatie over het programma en de sprekers vindt u hier

Tijdens het congres gaat het vooral over de vragen:

  • Welke inhoudelijke vernieuwingen staan de komende jaren centraal in de zorg voor ouderen en mensen met een beperking?
  • Op welke wijze kunnen wij het leren in de praktijk op een effectieve en duurzame wijze inrichten zodat vernieuwende inzichten beter hun weg naar de praktijk vinden?

 

Inmiddels is het maximum aantal deelnemers bereikt. Als u zich inschrijft, komt u op de reservelijst.

Over het programma

In het ochtendprogramma staan maatschappelijke en zorginhoudelijke ontwikkelingen centraal. Specialisten verzorgen inleidingen, in parallelsessies worden de onderwerpen verder uitgediept en in werkplaatsen gaat u zelf aan de slag met een onderwerp naar keuze.

Sprekers zijn onder andere: Jan Kremer, Ruth Feigenbaum, Iliass el Hadioui, Anne-Mei The, Bianca Buurman, Carlo Schuengel en Monique Kremer.

Het middagprogramma staat in het teken van zorgvernieuwing als leerproces en de sleutelrol daarbinnen van de professional van nu en straks. Robert-Jan Simons en Ronald Wilcke verzorgen inleidingen, waarna u in een werkplaats naar keuze in gesprek kunt gaan met sprekers en deelnemers.

Het congres wordt afgesloten door Kim Putters, directeur van het Sociaal en Cultureel Planbureau. Hij schetst een beeld van maatschappelijke ontwikkelingen die voor de zorg in een grootstedelijke omgeving als Amsterdam relevant zijn.

Kort voor het congres vragen wij naar uw keuze wat betreft de werkplaatsen.

Voor informatie over de bereikbaarheid van de Hermitage zie https://hermitage.nl/nl/plan-uw-b

Inschrijven voor de reservelijst

U kunt u hier inschrijven voor de reservelijst: